Prešov prehral v Konstanci 20:31 a do štvrťfinále PVP nepostúpil

22.02.2009 Celý región

Konstanca 22. februára (TASR) - Hádzanárom Tatrana Prešov sa nepodarilo prebojovať sa medzi najlepšiu osmičku mužstiev Pohára víťazov pohárov v ročníku 2008/09.
V odvetnom stretnutí osemfinále prehral slovenský majster na palubovke rumunského HCM Konstanca vysoko o 11 gólov 20:31 a na postup mu tak nestačil ani osemgólový triumf (33:25) spred týždňa.

Zverenci Rastislava Trtíka sa museli počas celej odvety vysporiadať nielen s motivovaným súperom, ale aj búrlivou atmosférou a tendenčným pískaním slovinskej rozhodcovskej dvojice. Na nátlakovú hru súpera aj účinkom rozsiahlej maródky v tíme nenašli Prešovčania odpoveď a tak sa rozlúčili s pohárovou Európou vysokou prehrou. Tatran bol zároveň posledným zástupcom slovenskej hádzanej na európskej scéne v aktuálnej sezóne.

osemfinále PVP, odvetný zápas:

HCM Konstanca - Tatran Prešov 31:20 (16:11), prvý zápas 25:33, do štvrťfinále postúpila Konstanca
Zostava a góly Prešova: Krupa, Meluš - Mazúr, T. Mažár 4, Huňady 3/1, M. Urban 2, Géci, Pekár 2, Fuňak 8, Radčenko 1, Mikéci, Dudáš, Tumidalský, Kozlov.
Najviac gólov HCM: Sadovac 7, Adzič 6. Rozhodovali: Aleš Veber, Damjan Janez Pangerc (obaja Slovin. ), vylúčení: 7:8, 7 m hody: 3/2 - 1/1, 1900 divákov.

Konstanca začala veľkým náporom od úvodných minút, s čím sa Prešovčania nevedeli vyrovnať. Postupom času sa ako hlavný problém začala ukazovať úzka lavička Šarišanov, ktorí mali k dispozícii na zápas len 12 hádzanárov, keď Tumidalského a Kozlova dopísali len na "kozmetické" účely na súpiske. V prvom polčase sa im aj napriek častým nepotrestaným hrubým faulom Rumunov ešte darilo držať postup znamenajúce manko. V 27. minúte prehrával Prešov len o 2 góly, ale záver polčasu spackal a do kabín sa odchádzalo pri 5-gólovom vedení Konstance. Postupové nádeje vydržali do 42. minúty, kedy sa rumunský tím prvýkrát odpútal na rozdiel 8 gólov, ktoré pri nižšom počte gólov znamenali preňho štvrťfinále. Konstanca sa od tej chvíle dostala na koňa a hnaná plnou halou zvyšovala náskok, ktorý narástol na konci stretnutia až na 11-gólový.

Asistent trénera Prešova Tibor Szalai: "To, čo sa odohrávalo na palubovke, veľa spoločného s hádzanou nemalo. Súper na nás vybehol s mimoriadne agresívnou hrou a jeho hráči sa dopustili niekoľkých faulov na červenú kartu, avšak slovinskí rozhodcovia pískali podľa svojich divných metrov. Čo sa hernej stránky týka, tlak Konstance sme nevedeli ustáť, v podstate Rumuni dirigovali zápasové dianie od úvodu až do konca. Doplatili sme aj na to, že sme v dôsledku zranení v kádri nedokázali rotovať viacerých na palubovke, kým súper striedal stále. V druhom polčase praktizovali rozhodcovia kompenzačné vylučovanie, v závere sme už na rozbehnutého súpera nestačili a uhrať postup znamenajúcu prijateľnejšiu prehru nedokázali. "
 

Vyberte región